Παγκόσμιο Πρωτάθλημα KF1 - CIK-FIA (Rd 2) ''Macao''

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της KF1 που ξεκίνησε από την Suzuka τον Μάιο, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Μακάο. 
 O Βρετανός Tom Joyner κέρδισε και τους τέσσερις τελικούς, αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο από τον Ιταλό Flavio Camponeschi στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.
 Ο Felice Tiene ανέβηκε στο βάθρο δύο φορές την Κυριακή, και κατέκτησε τελικά την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.




Το Σάββατο όλοι περίμεναν την μονομαχία για τον τίτλο μεταξύ των Camponeschi, Tiene, Sasaki, και Fore. 
Ο Βρετανός Tom Joyner όμως έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τους δύο τελικούς του Σαββάτου. 
Στα χρονομετρημένα ο Max Verstappen με CRG-TM πήρε την pole position, αφήνοντας δεύτερο τον Flavio Camponeschi.  
Στον 1ο τελικό ο Camponeschi εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη, και ο Tom Joyner με εκπληκτική οδήγηση πήρε τη νίκη από τον Max Verstappen. 
Στον 2ο τελικό o Joyner πήρε ξανα την 1η θέση με τον Verstappen αυτή τη φορά να εγκαταλείπει και τον Camponeschi να τερματίζει δεύτερος. 

Την Κυριακή  ο Tom Joyner συνέχισε την εκπληκτική του εμφάνιση κάνοντας το τέσσερα στα τέσσερα κερδιζοντας και τους δύο αγώνες κατακτώντας έτσι την 2η θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον Flavio Camponeschi και αφήνοντας τρίτο τον Felice Tiene.    

Σε δηλώσεις του ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής  δήλωσε πολύ χαρούμενος θεωρώντας ότι οι βάσεις για τον παγκόσμιο τίτλο μπήκαν στη Suzuka. αλλά θεωρεί ότι ο καλύτερος αγώνα μου ήταν ο 2ο τελικός του Σαββάτου όπου από 30ος έφθασε στην 2η θέση.

Να θυμίσουμε ότι ο  Flavio Camponeschi είχε χάσει τον τίτλο της KF2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2008 μετά από έλεγχο ντόπινγκ και φέτος ήταν μια χρονιά δικαίωσης των προσπαθειών του.

Δείτε εδώ την τελική βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος

Related

WSK 5273138154210817934

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item