PISTAPARK Χανίων - Αφιέρωμα σε μια από τις καλύτερες πίστες καρτ στην Ελλάδα

Τα Χανιά εκτός του ότι χαρακτηρίζετε ως μια από τις ομορφότερες περιοχές στην Ελλάδα διαθέτει και μια από τις καλύτερες πίστες καρτ που είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε από κοντά την χρονιά που μας πέρασε.


Το PISTAPARK απέχει 5 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, και βρίσκετε στο Βαρύπετρο, σε μια καταπράσινη περιοχή σ’ ένα αυθεντικό φυσικό Κρητικό τοπίο.

Διαθέτει υπερ-σύγχρονη πίστα, σχεδιασμένη και εγκεκριμένη από τη FIA και CIK το 2006, μήκους 1.100 μέτρων και πλάτους 8 - 10 μέτρων με 5 δεξιές στροφές και 7 αριστερές και είναι πλήρως φωτιζόμενη.



Η οδηγική μας εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από μοναδική καθώς πέραν της καταπληκτικής σχεδίασης της πίστας, συναντήσαμε στροφές που παρα την αρκετά μεγάλη τεχνική τους δυσκολία είναι φτιαγμένες με κλίση ώστε να σου επιτρέπουν οδήγηση στο όριο με μεγιστη ασφάλεια. Η ανισόπεδη διάταξη της πίστας με τα ανηφορικά και κατηφορικά κομμάτια ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ανδρεναλίνη στα ύψη.

Παρατηρήσαμε επίσης μια πολύ προσεχτική μελέτη στην κατασκευή της πίστας σε θέματα που αφορούν τις βρόχινες συνθήκες, ευρωπαικών προδιαγραφών.
Η ποιότητα της ασφάλτου ήταν εξαιρετική, ιδανική για διεξαγωγή αγώνων καρτ καθώς μάζευε γόμα με μεγάλη ευκολία.

Οι υπόλοιποι χώροι της πίστας διακρίνονται από καλαισθησία που κάνουν ευχάριστη τόσο την παραμονή του αγωνιζόμενου όσο και του θεατή. Από την καφετέρια υπάρχει εντυπωσιακή θέα σε βουνό, θάλασσα και κάμπο, και πλήρη θέα σε όλα τα μήκη και πλάτη τις πίστας ενώ υπάρχουν και κερκίδες κατά μήκος της μεγάλης κατηφορικής ευθείας.

Η πίστα διαθέτει επίσης προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης τόσο για τα ενοικιαζόμενα καρτ όσο και για αγωνιστική χρήση.
Στην συνάντηση που είχαμε με τον υπεύθυνο της πίστας, μας αναφέρθηκε στην έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας επίσημος αγώνας, κάτι που δεν βοηθάει και την εξέλιξη του καρτ στην Κρήτη. Παρόλα αυτά στην πίστα υπάρχουν μόνιμα περίπου 15 αγωνιστικά καρτ που σίγουρα θα ήταν πολύ περισσότερα αν ανέβαινε η αγωνιστική δράση.
Με την ελπίδα ότι θα βρεθούμε σύντομα στην πίστα  PISTAPARK με αγωνιστική φόρμα και κράνος για να απολαύσουμε μια ακόμα αγωνιστική εμπειρία ευχόμαστε το 2012 να διεξαχθούν επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες σε αυτό το πραγματικά στολίδι του καρτ.

Related

news 6174339726108211918

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item