Στην Ortona της Ιταλίας για το φινάλε του KF και KFJ European Championship 2013

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013 αυτόματων καρτ KFκαι KF Junior, των δύο αγωνιστικών, φτάνει στο τέλος του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ιταλική πίστα της Ortona.



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Ο αγώνας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους οδηγούς που ήταν άτυχοι στην Ισπανία πριν ένα μήνα και τώρα είναι πίσω στη βαθμολογία, προκειμένου να πάρουν την εκδίκησή τους και να ανακάμψουν, αφού αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας της σύντομης αυτής σειράς. Αντίστοιχα για τους πρωτοπόρους, είναι η ευκαιρία να εξαργυρώσουν την προηγούμενη καλή τους επίδοση και να εξασφαλίσουν τους τίτλους τους.

Την ίδια στιγμή, θα διεξαχθεί και ο δεύτερος αγώνας για το CIK-FIA Academy Trophy 2013, που φτάνει στο μέσο του προγράμματός του.

Η πίστα Circuito Internazionale d'Abruzzo της Ortona δεν είναι μια καινούργια πίστα για τις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ούτε για την WSKPromotions, καθώς από το 2011 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της σε διεθνείς αγώνες, έχει φιλοξενήσει ξανά αγώνα για το AcademyTrophy και το U-18 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα 1600(!) μέτρα της διαδρομής της, θα δοκιμάσουν στο έπακρο τις ικανότητες αλλά και τις αντοχές των διαγωνιζόμενων και κυρίως τους νεοεισερχόμενους οδηγούς του Academy Trophy.

Κατ’ αρχήν για το Academy Trophy περιμένουμε μεγάλες και αμφίρροπες μάχες, μεταξύ των νεαρών και άπειρων οδηγών.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 95 βαθμούς Βέλγος MaximePotty, καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμά του, έναντι του Ισπανού Arturo Melgar που ακολουθεί με 84 βαθμούς και του Γάλλου Gautier Becq με 79. 

Οδηγοί που επίσης φιλοδοξούν να ανατρέψουν τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ο Εσθονός RalfAron, ο Γερμανός MikeBeckhusen, ο Ρώσος ArtemPetrov αλλά και η νεαρή ταχύτατη Γαλλίδα AdelinePrudent.

Πολλοί οδηγοί, πάντως, από τις μεγάλες κατηγορίες KFκαι KF Junior θα θυμηθούν τα δικά τους ξεκινήματα, αφού πολλοί απ’ αυτούς έκαναν πριν λίγα χρόνια τα πρώτα τους βήματα μέσα από την διοργάνωση του Academy Trophy.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι του Γάλλου DorianBoccolacciπου θα λάβει μέρος στην κατηγορία KF και το 2011 στην ίδια πίστα είχε κερδίσει το Race 2 του AcademyTrophy, ενώ και ο Άγγλος BenBarnicoat (επίσης KF) την ίδια χρονιά ήταν μέσα στην πρώτη 5άδα. 

Επίσης ο τωρινός πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος των KF ο Δανός NicklasNielsenείχε κερδίσει το 1ο σκέλος στον αγώνα του 2011.

Η μάχη στα KF λοιπόν, αναμένεται τεράστια παρά το σοβαρό προβάδισμα του Nielsen, καθώς στα παραπάνω ονόματα που αναφέραμε πρέπει να προσθέσουμε αυτά των Christian Sorensen από τη Δανία, KarolBasz από την Πολωνία, FeliceTiene από την Ιταλία και φυσικά του MaxVerstappenαπό την Ολλανδία που αυτή τη στιγμή πραγματικά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, ερχόμενος με φόρα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα εξατάχυτα KZ πριν δυο βδομάδες και την σειρά WSK Master Series  στα KZ πάλι, μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά την κατηγορία Junior, τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα όσον αφορά τα φαβορί.

Η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νεαρός Άγγλος LandoNorris , πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη, μετά και την νίκη του στο WSK Master Series, τον θέτει αυτόματα πιο ψηλά στις προβλέψεις για τον νικητή του αγώνα.

Υπάρχουν όμως οδηγοί που μπορούν να προβάλουν σοβαρές αντιρρήσεις στην κυριαρχία του Βρετανού, όπως ο Βέλγος MatteoRaspatelli, ο Ολλανδός MartijnVan Leeuwen και ο Καναδός ParkerThompson.


Όλοι οι οδηγοί αναμένεται να δώσουν, πάντως, πολύ σκληρές μάχες στην μεγάλη Ιταλική πίστα με στόχο τον τίτλο του Ευρωπαίου Πρωταθλητή για το 2013.

Related

WSK 4708358878568454317

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item