European KF/KFJ Championship 2013: Το σήκωσε και αυτό ο Verstappen στα KF


Εδώ και λίγες ώρες, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτόματων καρτ KF και KF Junior 2013, έχει τους νέους του κατόχους, που δεν είναι άλλοι από τους συνήθεις πλέον υπόπτους, τον Ολλανδό Max Verstappen στα KF και τον Άγγλο Lando Norris στα KF Junior.


Του Γιάννη Γκρίλλα,

Ο πολύ σημαντικός αυτός τελευταίος αγώνας της σειράς, που διεξήχθη στην πίστα Circuito Internazionale d'Abruzzo στην Ortona της Ιταλίας, προσέλκυσε τον εξαιρετικό αριθμό των 150 συμμετοχών και περιελάμβανε συναρπαστικές μάχες, εκπλήξεις, ανατροπές και αγωνία μέχρι το τέλος για την ανάδειξη των νέων Πρωταθλητών. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. 

Ο τελικός της κατηγορίας KF ξεκίνησε με όλα τα μεγάλα ονόματα στις πρώτες σειρές της εκκίνησης. Στην Pole Position βρέθηκε ο Πολωνός Karol Basz, έχοντας δίπλα του τον Verstappen. 
Στην δεύτερη σειρά βρέθηκαν μετά τους ημιτελικούς ο Γάλλος Dorian Boccolacci και ο Ιταλός Felice Tiene, ενώ ο πολύ καλός το Σάββατο και πρωτοπόρος μέχρι εκείνη τη στιγμή στη βαθμολογία Δανός Nicklas Nielsen ήταν στην τρίτη σειρά μαζί με τον Γάλλο Armand Convers. 

Μετά την εκκίνηση ο Basz δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του για παραπάνω από τον πρώτο γύρο, καθώς ο Verstappen έδειξε νωρίς-νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. 

Ο Ιταλός Tiene πέρασε τον Boccolacci και ανέβηκε τρίτος, ενώ ακολουθούσαν οι Stupenkov (Ρωσία) και Lennox-Lamb (Αγγλία). 
Ο Verstappen άνοιξε γρήγορα τη διαφορά από τους διώκτες του, στους πρώτους γύρους όμως δεν κατάφερε να τη διατηρήσει για πάρα πολύ. 

Κάπου εκεί συνέβησαν δύο γεγονότα, που έμελλε να αλλάξουν τις ισορροπίες. 

Κατ’ αρχήν, το μεγάλο φαβορί (βαθμολογικά) Nicklas Nielsen εγκαταλείπει από μηχανικό πρόβλημα και μεταφέρει αυτόματα όλη το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου στο δίδυμο των επικεφαλής της κούρσας Verstappen-Basz. 

Επίσης κάπου εδώ αρχίζει η ξέφρενη πορεία του Γάλλου Valentin Moineault. 

Ενώ λοιπόν ο Verstappen έδινε μεγάλη μάχη μπροστά για να κρατήσει τη θέση του από Basz, Tiene και Lennox-Lamb, ο Moineault σχεδόν απ’ το πουθενά, περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του σαν σταματημένο, κάνοντας συνεχόμενους ταχύτερους γύρους και δείχνοντας ότι είναι ο ταχύτερος σ’ αυτό το σημείο του αγώνα. 
Στον 11ο και 12ο γύρο πέρασε διαδοχικά τους Lennox-Lamb και Tiene και βρέθηκε να κυνηγάει τους δύο πρωτοπόρους, ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 56’’762’’’. 

Και φτάνουμε στον 16ο γύρο, όπου οι Verstappen και Basz δίνοντας μια επική μονομαχία για το ποιος θα βγει πάνω από τον άλλο, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πολύ για το ότι ο Moineault είναι ποια σε απόσταση αναπνοής. 

Τότε ο Verstappen προσπαθώντας να κρατηθεί από μια επίθεση του Basz κάνει λάθος το οποίο επιτρέπει στον Γάλλο να τους περάσει και τους δύο αφού και ο Basz έκοψε για να αποφύγει μια καταστροφική σύγκρουση. 

Κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε, καθώς ο Moineault έφτασε άνετα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, ενώ ο Verstappen κατάφερε να κρατηθεί μέχρι το τέλος μπροστά από τον Basz και να πανηγυρίσει τον τρίτο του εφετινό τίτλο, δείχνοντας ότι για φέτος τουλάχιστον είναι ο καλύτερος οδηγός στην Ευρώπη! 

Αποτελέσματα: 1ος Moineault Valentin ART GP, 2ος Verstappen Max CRG, 3ος Basz Karol Tony Kart

Γενική Κατάταξη: 1ος Verstappen Max 36 Βαθμ., 2ος Moineault Valentin 29 Βαθμ., 3ος Sorensen Christian 29 Βαθμ., 4ος Basz Karol 29 Βαθμ., 5ος Nielsen Nicklas 25 Βαθμ.


Related

WSK 4665032057965529471

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item