European KF/KFJ Championship 2013: Πρωταθλητής στα KF Junior ο Norris μετά από Θρίλερ

Εδώ και λίγες ώρες, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτόματων καρτ KF και KF Junior 2013, έχει τους νέους του κατόχους, που δεν είναι άλλοι από τους συνήθεις πλέον υπόπτους, τον Ολλανδό Max Verstappen στα KF και τον Άγγλο Lando Norris στα KF Junior. 


Του Γιάννη Γκρίλλα,


Όσον αφορά την κατηγορία των Junior, είχαμε ένα επικό φινάλε. 

Στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν οι Άγγλοι Daniel Ticktum (1ος στην εξωτερική) και Enaam Ahmed (2ος στην εσωτερική). 
Πίσω τους εκκινούσαν ο Ολλανδός Martijn Van Leeuwen και ο Ρώσος Alexander Vartanyan. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Lando Norris εκκινούσε μόλις 9ος και ο δεύτερος της βαθμολογίας Raspatelli Matteo ακόμα πιο πίσω στην 13η θέση. 

Κατά την εκκίνηση υπήρχε έντονη νευρικότητα από τους αγωνιζόμενους με αρκετές λανθασμένες θέσεις, υπενθυμίζουμε ότι η εκκίνηση είναι rolling, οπότε οι αγωνοδίκες σήκωσαν αμέσως κόκκινες σημαίες και έδωσαν επανεκκίνηση ώστε να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα. 

Η επανεκκίνηση ήταν καταστροφική για τον Norris ο οποίος βρέθηκε από την 9η στη 27η θέση, μην μπορώντας να διεκδικήσει έτσι κάτι καλύτερο και αφήνοντας ουσιαστικά την τύχη του στα χέρια των ανταγωνιστών του. 

Αυτό περιέπλεκε αρκετά την κατάσταση, καθώς ο Ticktum ήταν μεν πρώτος έχοντας ανακτήσει το προβάδισμα από τον Van Leeuwen, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι πέρα απ’ αυτό. 
Ο Van Leeuwen από την άλλη, ήταν τρίτος στην γενική κατάταξη και με μια θέση από την 6η και πάνω κατακτούσε εκείνος τον τίτλο όσο ο Norris ήταν εκτός βαθμών και ο Ρώσος Robert Schwartzman έμενε πίσω του. 

Ο Ολλανδός όμως όσο πήγαινε χειροτέρευε τη θέση του αφού κάποια στιγμή έπεσε από τρίτος δωδέκατος, δείχνοντας ‘’αυτοκτονικές’’ τάσεις. Ταυτόχρονα ο Norris χτύπησε και αναγκάστηκε προς στιγμή να πάει στα pits, ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη, αφού έπρεπε οπωσδήποτε να τερματίσει τον αγώνα για να είναι πάνω τουλάχιστον από τον Ticktum ο οποίος δεν είχε τερματίσει στον προηγούμενο αγώνα, για την περίπτωση της ισοβαθμίας. 

Ακόμα και ο Schwartzman ήταν μέσα στο παιχνίδι του τίτλου αλλά έπρεπε και αυτός να ανέβει.

Πραγματικός χαμός με τους πάντες να παρακολουθούν τον αγώνα με τεφτέρια στο χέρι κάνοντας υπολογισμούς για το ποιος μπορεί να είναι ο Πρωταθλητής με το πέσιμο της καρό σημαίας. 

Τελικά ο Ticktum έκανε το καλύτερο δυνατό κερδίζοντας τον αγώνα, αφήνοντας 2ο τον Ιταλό ‘’Pulcini’’ και τρίτο τον συμπατριώτη του Ahmed Enaam. 

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού ο Norris κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα έστω και στην 27η θέση και έτσι ήταν αυτόματα από πάνω του. 

Όλοι περίμεναν με αγωνία την τελική κατάταξη για να μάθουν ποιος τελικά είναι ο νέος Πρωταθλητής. 

Το ενδιαφέρον στρεφόταν τώρα στον Van Leeuwen και στον Schwartzman. Ο Ολλανδός τερμάτισε τελικά 7ος παίρνοντας 9 βαθμούς και ο Ρώσος 6ος παίρνοντας 10 βαθμούς. 

Αυτό σήμαινε ότι είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με 25 βαθμούς μεταξύ του Norris, του Ticktum και του Van Leeuwen, με τον Schwartzman να μένει 4ος με 21 βαθμούς. 

Εν τέλει, ο πραγματικά φανταστικός αυτός, αγώνας-θρίλερ, που κράτησε την αγωνία στο κόκκινο ακόμα και μετά τη λήξη του, ανέδειξε Πρωταθλητή τον Norris γιατί ο μεν Van Leeuwen δεν είχε νίκη στην διοργάνωση και έτσι έχανε και από τους δύο, ο δε Ticktum δεν είχε τερματίσει στον προηγούμενο αγώνα και έτσι συνολικά ο Norris ήταν καλύτερος. 

Μεγάλος άτυχος ο Martijn Van Leeuwen που με μία παραπάνω θέση θα πανηγύριζε εκείνος τον τίτλο. 

Αποτελέσματα: 1ος Ticktum Daniel FA Kart, 2ος ‘’Pulcini’’ Tony Kart, 3ος Ahmed Enaam FA Kart 

Γενική Κατάταξη: 1ος Norris Lando 25 Βαθμ., 2ος Ticktum Daniel 25 Βαθμ., 3ος Van Leeuwen Martijn 25Βαθμ.,

Related

WSK 4585661217929092899

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item