Η φροντίδα της αλυσίδας στο αγωνιστικό καρτ

Ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα σε κάθε αγωνιστικό καρτ είναι η αλυσίδα που είναι υπεύθυνη για την σωστή μετάδοση της κίνησης από τον κινητήρα στον άξονα.
Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για την συντήρηση της:



Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετοί οδηγοί έχουν χάσει έναν αγώνα και έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια τους εξαιτίας μιας σπασμένης ή κακά συντηρημένης αλυσίδας. 

Το πρώτο πράγμα που σίγουρα όλοι μαθαίνουμε πριν μπουμε σε μια πίστα με το καρτ είναι ότι πρέπει να λιπαίνουμε με το ειδικό λιπαντικό σπρέι την αλυσίδα.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι να καθαρίζουμε την αλυσίδα από την βρωμιά που μαζεύει (σκόνες - λάσπες - παλιό λιπαντικό). 
Σε μια βρώμικη αλυσίδα δεν επιδρά σωστά η νέα λίπανση που θα κάνουμε και σίγουρα επιδρά αρνητικά στην λειτουργία της.
Ο καθαρισμός της, γίνετε με ένα πινέλο και βενζίνη και στη συνέχεια για καλύτερα αποτελέσματα την φυσάμε με αέρα.
Τέλος το ιδανικό θα ήταν κάθε φορά που την χρησιμοποιούμε να την βγάζουμε και να την επανατοποθετούμε στην αρχική της συσκευασία ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε και αν έχει αλλάξει το αρχικό της μέγεθος από την χρήση ώστε να την αλλάξουμε έγκαιρα.

Η επανατοποθέτησή της στο καρτ θα πρέπει να γίνετε πάντα με πολύ προσοχή, ως προς την απόσταση μεταξύ κινητήρα και άξονα καθώς τόσο το πάνω μερος της αλυσίδας όσο και το κάτω δεν πρέπει να ταλαντώνονται πάνω από 10mm, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι πάντα ευθυγραμισμένο το γρανάζι του άξονα, με το γρανάζι του κινητήρα.

Επιμέλεια: Ασημακόπουλος Χρήστος


Χορηγός άρθρου:



 

Related

technical 4430220530391623827

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item