Συνέντευξη από τον εξατάχυτο πιλότο από την Πάτρα Παυλόπουλο Σπύρο

Ο 26χρονος Παυλόπουλος Σπύρος, από την Πάτρα, που πρωταγωνιστεί φέτος στην κατηγορία των εξατάχυτων καρτ, παραχώρησε συνέντευξη  στον Ασημακόπουλο Χρήστο, αμέσως μετά το τέλος του 3ου αγώνα του κυπέλου Λουξ.
Ο Σπύρος Παυλόπουλος αναφέρει το πως ξεκίνησε τους αγώνες και για την σχέση του με το μηχανοκίνητο, ποιοι είναι οι στόχοι του, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του καθώς και την αποψή του, για τον θεσμό του Λουξ και για το P.I.C.K., που πήρε φέτος μέρος.
 



Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το καρτ; Ποια είναι η σταδιοδρομία σου;

Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με το καρτ από πολύ μικρή ηλικία τρέχοντας στην κατηγορία ΜΙΝΙ σε ηλικία περίπου 12 ετών. Ακολούθησα για 7 χρόνια, μια πολύ καλή πορεία σε όλες σχεδόν τις  κατηγορίες των αυτόματων καρτ, junior, Inter A, Iame, Rotax και αναδείχθηκα πρωταθλητής στα IAME και στο ROTAX τις χρονιές 2003 και 2004. Ακολούθησαν 7 χρόνια αποχής μου από τους αγώνες καρτ μέχρι την επανεμφάνιση μου φέτος στα εξατάχυτα αλλά ποτέ δεν σταμάτησα την επαφή μου γενικά με το μηχανοκίνητο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον μετά την φετινή σου εκπληκτική πορεία? Έχεις βλέψεις για το εξωτερικό;

Στόχος μου είναι να κατακτήσω τον φετινό τίτλο στον τελευταίο αγώνα που απομένει στις 2/12 στην Αθήνα. Για το 2013 θα συνεχίσω να παίρνω μέρος στο κύπελο Λουξ καθώς είναι και ο μοναδικός μέχρι στιγμής αγώνας εξατάχυτων καρτ που προσφέρει παράλληλα έντονο και υγιή συναγωνισμό.

Όσον αφορά το εξωτερικό σίγουρα θα ήθελα να βρεθώ σε κάποιο διεθνή αγώνα εκτός συνόρων αλλά χωρίς την παρουσία κάποιου μεγάλου χορηγού είναι προς το παρόν ανέφικτο.

Ποιο είναι το μυστικό της φετινής σου επιτυχίας και τι έχεις να προτείνεις σε κάποιον που ξεκινάει τώρα το καρτ;

Πιστεύω ότι αυτό που με βοηθάει είναι η μεγάλη αγάπη που έχω για το καρτ και οι ατελείωτες ώρες προπόνησης. Όσο οδηγάω τόσο περισσότερο μου αρέσει. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό καθώς όσο περισσότερο κάνεις προπόνηση τόσο πιο γρήγορος γίνεσαι. Επίσης δεν υπάρχει και ιδανικό στυλ οδήγησης καθώς κάθε οδηγός ανάλογα με το σωματότυπο του πρέπει να αναπτύσσει και να βελτιώνει το δικό του στυλ. Όταν φθάσεις σε ένα επίπεδο να κινείσαι γρήγορα, τότε σίγουρα ενας καλός εξοπλισμός θα σε βοηθήσει για το κάτι παραπάνω.

Η ενασχόλησή μου με τα αυτόματα καρτ και η εμπειρία που απέκτησα τα προγούμενα χρόνια, με βοήθησε αρκετά στο να κινηθώ σε γρήγορους ρυθμούς με το εξατάχυτο καρτ σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Για κάποιον που ξεκινάει τώρα το καρτ καλό είναι να μην επενδύει τόσο σε εξοπλισμό όσο σε ατελείωτες ώρες προπόνησης.




Η επαγγελματική σου δραστηριότητα έχει να κάνει με το χώρο του αυτοκινήτου. Σε αγωνιστικό επίπεδο τι σε συγκινεί περισσότερο: αγώνες με καρτ, ή αυτοκίνητα;

Δεν έχω κάνει αγώνες με αυτοκίνητα αλλά δεν θεωρώ ότι μπορούν να προσφέρουν τις ιδιες συγκινήσεις με το καρτ. 
Στο καρτ μου αρέσει ο έντονος συναγωνισμός που υπάρχει σε συνδυασμό με την αδρεναλίνη που σου προσφέρει καθώς και η δυνατότητα που έχεις να ασχοληθείς με το setup (στησιμο) του καρτ. 
Το καρτ είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να φθάνεις στα όριά σου. 
Μην ξεχνάμε ότι ειδικά τα εξατάχυτα είναι μια πλήρη προσομείωση της Formula 1 και κάθε οδηγός που τρέχει με αυτοκίνητα η προπόνησή του περνάει μέσα από το καρτ. Τρανό παράδειγμα οι οδηγοί της Formula 1 που ξεκινούν και τελειώνουν την καριέρα τους μέσα από το καρτ.

Ποια η γνώμη σου για το Λουξ Cup και ποιες οι εντυπώσεις σου από το P.I.C.K. Πάτρας που πήρες φέτος μέρος τερματίζοντας στην 4η θέση του τελικού;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον θεσμό του κυπέλου Λουξ καθώς είναι ένας αγώνας από οδηγούς για οδηγούς και κινείται σε υψηλά επίπεδα για τα ελληνικά δεδομένα. Το μόνο αρνητικό είναι οι λίγες σχετικά συμμετοχές κάτι που σίγουρα έχει να κάνει με τα άσχημα οικονομικά δεδομένα της εποχής αλλά καλό είναι να γνωρίζουν οι οδηγοί ότι δεν χρειάζονται υπερβολές στον εξοπλισμό προκειμένου να τρέξουν έναν αγώνα στην Ελλάδα.

Η εμπειρία του P.I.C.K. ήταν πρωτόγνωρη και εντυπωσιακή. Είναι πανέμορφο να τρέχεις μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμο και αποτελεί σίγουρα ένα ωραίο show για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην χώρα μας. Απο αγωνιστικής πλευράς στο P.I.C.K. φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας μου για τον συγκεκριμένο αγώνα που γίνεται σε συνθήκες δρόμου και η χρήση της ειδικής κόλλας μπέρδεψε αρκετά τα πράγματα.

Έχεις κάποια χορηγία -  υποστήριξη αυτήν την περίοδο;

Χορηγός μου είναι η οικογενειακή επιχείρηση DENT MASTER που αντικείμενο της είναι η εξειδικευμένη - εναλλακτική φανοποιία - βαφή σε αυτοκίνητα και έχει έδρα στην Πάτρα.

Σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!





Related

news 4715043551281401607

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item