H CRG-Maxter Hellas στο P.I.C.K. 2012 - Δελτίο τύπου

Η αυλαία του 4ου PICK 2012 έπεσε και πλέον το γεγονός της χρονιάς είναι παρελθόν. 
Ο μοναδικός αγώνας που γίνεται στους δρόμους μιας πόλης έλαβε τέλος και στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. 
Οι συμμετοχές των οδηγών έσπασαν κάθε ρεκόρ, το ίδιο και η προσέλευση του κόσμου. 
Η κατηγορία SUPER είχε 21 συμμετοχές.
Η CRG-Maxter Hellas σε αυτό το PICK συμμετείχε με δυο οδηγούς. 
Τον Σταμάτη Κατσίμη, ο οποίος είχε λάβει και πέρσι μέρος στο PICK και στον Σταύρο Κοντό ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα με εξατάχυτα.

Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησε δύσκολα για όλους τους οδηγούς και μηχανικούς οι οποίοι προσπαθούσαν μέσα σε δυο διαθέσιμα σκέλη να στήσουν τα καρτ στους γλιστερούς δρόμους της Πάτρας. Το ίδιο δύσκολο ήταν και για τη CRG-Maxter Hellas, αλλά με τη βοήθεια των πληροφοριών που παρείχαν οι οδηγοί της στους μηχανικούς, τα καρτ ετοιμάστηκαν για μια πολύ δυνατή εμφάνιση στον αγώνα.

Έτσι στον ημιτελικό ο Σταμάτης Κατσίμης τερμάτισε 2ος και ο Σταύρος Κοντός 12ος. Στον τελικό τα πράγματα ήταν δυσκολότερα. 
Ενώ ο Σταμάτης Κατσίμης ήταν 2ος και ο Σταύρος Κοντός 8ος, οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγώνα καθώς στη στροφή 2 υπήρχε μια έξοδο. 
Στην επανεκκίνηση, ο Σταμάτης είχε επαφή με τον Davide Fore ο οποίος τον περιόρισε στη 3η θέση. Ο Σταμάτης πίσω από τον Davide είχε εκπληκτικό ρυθμό, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σε σχέση με τους πρωτοπόρους.
 Όμως η στενή πίστα δεν του επέτρεψε να προσπεράσει τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, κι έτσι τερμάτισε 3ος με διαφορά δυο δεκάτων.
Ο Σταμάτης είπε στο crgblog.com «ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλός, είχαμε βρει το κατάλληλο setup κι αυτό φάνηκε από τον ρυθμό μας, η επανεκκίνηση όμως δε μας βοήθησε και μια επαφή μας περιόρισε στη 3η θέση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου για την υποστήριξή της καθώς και τον κόσμο που γέμισε τους δρόμους της Πάτρας. Ραντεβού του χρόνου…».





Για τον Σταύρο ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς έπρεπε αφενός να μάθει τη πίστα, μιας και δεν την είχε τρέξει ποτέ και αφετέρου τη δύσκολη δουλειά να στήσει το καρτ του σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη πρόσφυση των δημοσίων δρόμων της Πάτρας
Έστησε το καρτ του με τέτοιο τρόπο, όπου στα warm-up της Κυριακής έκανε τη καλύτερη εμφάνισή του, καταφέρνοντας τον 7ο καλύτερο χρόνο, μόλις ένα δέκατο πίσω από τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Davide Fore. Στον τελικό ο Σταύρος είχε την ίδια δυσκολία που είχε ο Σταμάτης κι έτσι περιορίστηκε στην 11η θέση, καταφέρνοντας όμως τη καλύτερη επίδοση ανάμεσα τους πρωτοεμφανιζόμενους οδηγούς.

Ο Σταύρος είπε στο crgblog.com «έζησα μια φανταστική εμπειρία και μόνο μέσα από το καρτ μπορεί κάποιος να το καταλάβει. Σίγουρα θα είμαι εκεί του χρόνου, πάντα με την πολύτιμη στήριξη της ομάδας μου. Από πλευράς αγώνα, καθώς ήταν μια πρωτόγνωρη και εμπειρία για μένα δυσκολευτήκαμε να βρούμε το κατάλληλο setup στους γλιστερούς δρόμους του κέντρου της Πάτρας. Καταφέραμε όμως μια πολύ δυνατή εμφάνιση στον τελικό τηρουμένων των αναλογιών, γιατί όπως είπε κι ο Σταμάτης, η επανεκκίνηση μετά τη κόκκινη σημαία δεν μας βοήθησε όσο θέλαμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου CRG-Maxter Hellas για την πολύτιμη υποστήριξη και βοήθεια που μου παρείχε όλο το διήμερο. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε να μας δει. Θα είμαστε εκεί και του χρόνου…»

Related

Pick 6183821200906926710

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item