Ιστορική ελεύθερη πτώση από τον Felix Baumgartner

Ο Felix Baumgartner έπεσε στο κενό... και έγραψε ιστορία μπροστά σε 8.000.000 κόσμο... οn line που με κομμένη την ανάσα είδαν τον Αυστριακό να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 130.000 πόδια!

Το πρόγραμμα Red Bull Stratos έδειχνε σαν έργο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ήθελε τον Φέλιξ να ανεβαίνει στα 120.000 πόδια και να πέφτει στο κενό. 




Το πήδημα του αιώνα έγινε πραγματικότητα, με τον Αυστριακό να ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά και να φτάνει τα 130.000 πόδια (39.000 μέτρα), καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ, καθώς είχε φτάσει πλέον στην στρατόσφαιρα, ξεπερνώντας την ατμόσφαιρα της γης. 

Έσπασε το ρεκόρ άλματος από το μεγαλύτερο ύψος, με το προηγούμενο να είναι αυτό του Τζο Κίτλινγκερ από το 1960, όταν είχε κάνει ελεύθερη πτώση από τα 31.333 μέτρα. 

Έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας φτάνοντας μέχρι και τα 1173 χιλιόμετρα την ώρα, ξεπερνώντας το φράγμα του ήχου. 

Κατέκτησε επίσης το ρεκόρ για την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο. 

Η πτώση του κράτησε μόλις 4 λεπτά πριν ανοίξει το αλεξίπτωτο ενώ το ανέβασμά του στην στρατόσφαιρα, κράτησε κάτι περισσότερο από 2 ώρες. 

Η πτώση ήταν να γίνει την περασμένη Τρίτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, και ήταν σε συνεργασία της Red Bull με την NASA. 

Το όνομα του Felix Baumgartner γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του πλανήτη μας και θα αποτελεί σύμβολο για αρκετές γενιές, καθώς δείχνει ότι δεν υπάρχουν όρια όχι μόνο στην φαντασία αλλά και τα έργα του ανθρώπου.


Related

political 3509785218970433018

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item