Χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σας για οδήγηση στο όριο

Σε γενικές γραμμές, το βάρος ενός πιλότου καρτ αντιστοιχεί περίπου στο 60%- 80% του βάρος των καρτ.
Με τη μετατόπιση του βάρους, μπορείτε να αλλάξετε την κατανομή βάρους του καρτ και κατα συνέπεια τη βελτίωση της πρόσφυσης.

Η βασική ιδέα είναι να μετατοπιστεί το βάρος σας μετακινώντας τον κορμό σας προς το εξωτερικό της καμπύλης, που σημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο μεταφέρεται περισσότερο βάρος  προς το έξω πίσω ελαστικό.
Η τεχνική αυτή απαιτεί σημαντική κατάρτιση, προκειμένου να γίνει την κατάλληλη χρονική στιγμή. Αλλά όταν μπορείτε να το κάνετε αυτό σωστά, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συμπεριφορά του  καρτ στις στροφές.
Συχνά αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται σε υγρή πίστα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε στεγνό.
Σε ξηρές συνθήκες, οι κινήσεις πρέπει να είναι λίγο πιο λεπτές. Στη βροχή, οι κινήσεις πρέπει να είναι πιο υπερβολικές, δεδομένου ότι μπορεί να είναι και ο μόνος τρόπος για να στρίψει το καρτ.
Βασικά, αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.
Η πρώτη είναι στις αρκετά γρήγορες στροφές. Στην περίπτωση αυτή, η κίνηση του σώματος σας έξω από την καμπύλη πρέπει να γίνεται αργά και ομαλά. Εάν δεν είστε πολύ προσεκτικοί με την κίνηση, μπορεί να επιβαρυνθεί κατά τρόπο υπερβολικό το εξωτερικό πίσω ελαστικό και να χάσετε τον έλεγχο του καρτ. Το ιδανικό είναι να κινηθεί το σώμα σας αργά και προσεκτικά, ρίχνοντας το βάρος σας προς τα έξω, το οποίο θα προσθέσει περισσότερο βάρος στα εξωτερικά ελαστικά, και ειδικά στο πίσω ελαστικό. Εάν το καρτ αρχίσει να γλιστρά, αυτό σημαίνει ότι έχετε υπερβεί τα όρια.
Η δεύτερη περίπτωση είναι όταν έχετε μια κλειστή στροφή ή σε κάθε περίπτωση που απαιτείται το καρτ να αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση. Η κίνηση θα πρέπει να είναι απότομη, ρίχνοντας το βάρος του σώματός του προς τα εμπρός και έξω.
Η σωστή χρήση του βαρους του σώματος ενώ μπορεί να είναι μια χρήσιμη τεχνική είναι συχνά καλύτερο να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην ομαλή οδήγηση.
Θυμηθείτε ότι αν ρίξετε το βάρος σας, από τη μία πλευρά στην άλλη μπορεί να αλλάξει εύκολα την ισορροπία του καρτ. Έτσι, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική,  θα απαιτήσει αρκετή προπόνηση.

Related

technical 6980217401444188686

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item