Formula Student (FSAE) - Φοιτητικά γκάζια και όχι μόνο..

Την Formula Student την πρωτοσυναντήσαμε την χρονιά που μας πέρασε στο 3ο PICK Patras σε μία από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν παράλληλα με τον Διεθνή αγώνα καρτ.
Ο θεσμός της Formula Student θεμελιώθηκε πριν από τρείς δεκαετίες από την SAE (Society of Automotive Engineers) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σήμερα, 8 εκδηλώσεις - διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο, μαρτυρούν την επιτυχία αυτής της ανεκτίμητης εμπειρίας.

Ομάδες από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου αναλαμβάνουν να εξελίξουν ένα μικρό πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο κατηγορίας μονοθέσιας φόρμουλας κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους.

Όπως και σε κάθε αγωνιστική κατηγορία, έτσι και ο θεσμός της Formula Student εμπίπτει σε διάφορους τεχνικούς αλλά και μη - τεχνικούς περιορισμούς. Εντούτοις, καθώς οι περιορισμοί είναι σχετικώς χαλαροί, οι φοιτητές μπορούν να κινηθούν σε ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών φιλοσοφιών και ιδεών, συνεπώς κάθε αυτοκίνητο είναι μοναδικό.
Η κορύφωση της όλης προσπάθειας έρχεται με έναν πολυήμερο διαγωνισμό όπου τα αυτοκίνητα συναγωνίζονται σε επίπεδο σχεδιασμού αλλά και επιδόσεων. Αυτοί οι διαγωνισμοί σχεδιασμού και επιδόσεων δεν περιλαμβάνουν μόνο αυτό που θα θεωρούσε κανείς “τυπικό” μηχανοκίνητο αθλητισμό, αντιθέτως είναι έτσι δομημένοι ώστε να δοκιμάζουν κάθε ομάδα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς οι οποίοι σχετίζονται με το σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και την ανταγωνιστικότητα, συνδυασμός των οποίων θα κρίνουν τη νικήτρια ομάδα και αυτοκίνητο.
Ο θεσμός κάθε χρόνο προσελκύει κριτές με διεθνές κύρος, οι οποίοι όχι μόνο ενδιαφέρονται για το διαγωνισμό αλλά και οι ίδιοι εργάζονται για πολλά χρόνια στο μηχανοκίνητο χώρο, αγωνιστικό και όχι μόνο.
πηγή: http://www.fsae.ntua.gr

Related

Prom Racing 886229152498563484

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item