Συνέντευξη - Αφιέρωμα στον Αναστάσιο Μπέκο

Ο δεκαεπτάχρονος Αναστάσιος Μπέκος (Maranello RS7- TM) ασχολείται με το καρτ από το Ιανουάριο του 2008. Κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας και προπονείται στην πίστα του Αγ. Κοσμά με την ομάδα της Maranello Hellas.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανέδειξε το ταλέντο του με τις αξιόλογες επιδόσεις του στα Καρτ και επεκτάθηκαν οι φιλοδοξίες και οι επιτυχίες του μέχρι και την Formula Gloria όπου φιλοδοξεί και φέτος να τρέξει, χωρίς βεβαια να εγκαταλείπει τα Καρτ.


Το μέχρι τώρα παλμαρέ του, επιβεβαιώνει το ταλέντο του και δημιουργεί προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες:
2008
5ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ στην Κατηγορία Εθνική 125 και
4ος στο PCR Challenge

2009
1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ στην Κατηγορία Εθνική 125

2oς στο Βαλκανικό κύπελλο 2009 στην Αθηνα
1ος στο Πρωτάθλημα LUX Πάτρας 2009
2η θέση στο European Cup στις Σέρρες με Formula Gloria
2010
1ος στο Πρωτάθλημα SUPER LUX
4ος στο P.I.C.K. ΠΑΤΡΑΣ 2010
6ος στο Ιnternational Cup στην MONZA με Formula Gloria







Η συνέντευξη του Αναστάσιου Μπέκου στο e-kart:
[e-kart]: Ποτε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με το Καρτ?
[Μπέκος]: Πριν 3 χρονια ακριβως­ ­
[e-kart]: Με τι καρτ και σε ποια ομάδα?
[Μπέκος]: Ξεκίνησα με την PCR ­ και μετα απο 1 χρονο πηγα στην Maranello­ Hellas. Eιμαι 2 χρονια πλέον στην Maranello Hellas και παω για τον 3ο φέτος­ ­ χρόνο με την ίδια ομάδα μια και μέχρι σήμερα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
[e-kart]: Σε ποια κατηγορία έτρεξες Πανελλήνιο το 2009 και το 2008?
[Μπέκος]: Εθνικη 125 και τις 2 φορες
[e-kart]: Γιατί δεν έτρεξες Πανελλήνιο το 2010?
[Μπέκος]: Για οικονομικούς λόγους­ ­ αλλα και γιατί το Πανελλήνιο στην ΚΖ2 που ήθελα να τρέξω μάζευε πολύ λίγες συμμετοχές­. ­

[e-kart]: Τώρα τι καρτ έχεις (σασι κινητηρα) και που θα τρεξεις φέτος?
[Μπέκος]: Φέτος θέλω να τρεξω στην KZ2. To kart μου έχει σασί Maranello RS7 με κινητήρα tm racing k9c
[e-kart]: Τι σε στεναχώρησε περισσότερο το 2010, και τι χάρηκες περισσότερο?
[Μπέκος]: Χάρηκα όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση του πρωταθλήματος Super Lux, καθώς ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και απαιτητικό. Η χειρότερη στιγμή ήταν στο Pick της Πάτρας όπου μετά από ένα τρακάρισμα που είχα στο warm up, στράβωσα τα πάντα και ήταν αδύνατο να επανέλθει το καρτ μου στην αρχική του κατάσταση οπότε και αρκέστηκα στην 4η θέση της κατηγορίας Super Lux 6-τάχυτα.

[e-kart]: Έχεις να κάνεις κάποια δήλωση για την φετινή χρονιά?  Στόχοι - όνειρα, φιλοδοξίες, απαιτησεις εύρεση χορηγού?
[Μπέκος]: Ευελπιστώ να γίνει φέτος το πρωτάθλημα Formula Gloria Hellas­ ­. Ελπιζω ολα να πανε καλα και να προσελκυσουμε το κοινο του μηχανοκινητου αθλητισμου­ ­. Έτσι θα διαφημιστεί και ο χώρος του καρτ­ ­ γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα­ ­ κι ετσι θα έρθουν και νέα ταλέντα­. ­ Προσωπικά ο στόχος μου ειναι να φτάσω στην Formula 1 πράγμα απίθανο βέβαια αλλά ποτέ δεν ξέρεις­ ­. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης αυτήν την περίοδο ­ κι ετσι γίνονται ακομη πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν βρίσκονται εύκολα χορηγοί ώστε να υπάρξει και η ανάλογη ώθηση. ­ Η Ελλάδα αυτή την στιγμή, έχει τις υποδομες για να αναδείξει καλούς οδηγούς. Με την καλή θέληση των ανθρώπων που αγαπάνε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πιστεύω πως και το κράτος θα βοηθήσει­. ­ Όσο αφορά τώρα το ονειρό μου... ειναι ένα! ,όπως πιστεύω κάθε οδηγού......., να γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα τρέξει Formula 1! ­





[e-kart]: Σε ευχαριστούμε πολύ, και σου ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στους στόχους και τα όνειρά σου.

Related

afieromata 66340692912979737

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item