Αφιέρωμα στον οδηγό σύμβολο του P.I.C.K. Μίκη Καλογηράτο

Ο Μίκης Καλογηράτος συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη φορά στο P.I.C.K Πάτρας στην κατηγορία Super των εξατάχυτων καρτ και αποτελεί ένα από τα βαριά ονόματα στην κατηγορία καθώς έχει κερδίσει τους 2 από τους 3 τελικούς που έχει τρέξει. 
Εκτός από την αναμφισβήτητη οδηγική του εμπειρία και ικανότητα, φήμες αναφέρουν ότι ο θεσμός του αγώνα μέσα στην πόλη βασίστηκε πάνω σε δικιά του ιδέα πριν από αρκετά χρόνια. 


Η παρουσία του στον αγώνα ξεσηκώνει κάθε φορά πλήθος κόσμου, καθώς είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους τοπικούς οδηγούς με πλούσιο παλμαρέ τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Σας παρουσίαζουμε παρακάτω την συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Πέννυ Γεωργιάδου:



...η μισή του ζωή ζει στην Ιταλία... και την άλλη μισή στην Πάτρα! Ο λόγος λοιπόν για τον Πατρινό με κεφαλονίτικες ρίζες, Μίκη Καλογηράτο, ο οποίος είναι εκπαιδευτής οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων και πρωταθλητής σε αγώνες Καρτ. Σε λίγες μέρες πρόκειται να πάρει μέρος στο 4ο κατά συνεχή χρονιά P.I.C.K.Πάτρας. Έτσι εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του...


Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό;
Ξεκίνησα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και ιδιαίτερα από το Motocross όπου συμμετείχα με την MANESSIS racing team σε πάρα πολλούς αγώνες χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες. Μετά από παρότρυνση ενός φίλου δοκίμασα το ΚΑΡΤ όπου άρχισαν να έρχονται διακρίσεις και πρωταθλήματα.

Φαντάζομαι ότι οι διακρίσεις σου στους αγώνες θα είναι ουκ ολίγες! Μίλησε μου λίγο για τις επιτυχίες σου. Διαπρέπεις και στο εξωτερικό αν δεν κάνω λάθος...
Οι διακρίσεις μου είναι πάρα πολλές μέσα στη διάρκεια των 13 χρόνων που ασχολούμαι. Έχω ανέβει στο βάθρο περίπου 75 φορές και έχω περάσει την γραμμή του τερματισμού πρώτος τις 20 από αυτές. Έχω κατακτήσει αρκετά Πρωταθλήματα Ελλάδας τύπου Μονομάρκας, δηλαδή, αγώνες που δεν βασίζονται στα χρήματα και όλοι αγωνίζονται με τον ίδιο κινητήρα.
Στο εξωτερικό έχω ανέβει στο βάθρο δύο φορές. Μία εκ των 2 ήταν στη δεύτερη θέση με διαφορά από τον πρώτο μόλις 0.003 δέκατα του δευτερολέπτου που κατέκτησα το 2004 στο LONATO της Ιταλίας στον Τελικό ΕΥΡΩΠΗΣ BRIDGESTONE CUP σε κατηγορία μονομάρκας, έχοντας πάρει και την POLE POSITION. Αυτή η θέση με ονόμασε τον πιο γρήγορο οδηγό της Ευρώπης εκείνη την χρονιά στην κατηγορία μου.
Έχω αγωνιστεί και σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΕΛΙΚΟ το 2007 στην ZUERA της ΙΣΠΑΝΙΑΣ σε αγώνα τύπου ΛΕΜΑΝ με δύο 6ωρους τελικούς και δύο έλληνες συνοδηγούς καταφέρνοντας να φέρουμε την ελληνική σημαία στην 7η θέση στον ΤΕΛΙΚΟ (2η ευρωπαϊκή χώρα μετά το ΒΕΛΓΙΟ) ανάμεσα σε αμερικάνους, καναδούς, αυστραλούς, αφρικανούς, κ.α. Ήταν μια μεγάλη διάκριση για την μικρή χώρα μας αλλά θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα...
Αυτή τη στιγμή εργάζομαι στην ΙΤΑΛΙΑ σαν εκπαιδευτής ΚΑΡΤ έχοντας αναλάβει έναν 9χρονο ΡΩΣΟ (IVAN GRIGORIEV) όπου μέσα σε ένα χρόνο (δουλεύοντας μαζί μου και με την LEMAR MOTORSPORT), έχει καταφέρει να ανέβει 7 φορές στο βάθρο και από αυτές οι 3 ήταν στο πρώτο σκαλί. Επίσης, φέτος τερμάτισε 3ος στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Mini Vortex ROK το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα της ΙΤΑΛΙΑΣ.

Μίλησε μου για το P.I.C.K. Πάτρας, μια πρωτότυπη διοργάνωση για τα ελληνικά δεδομένα. Πώς σου φάνηκε αυτή η πρωτοβουλία. Θα σε δούμε και σένα φέτος στην εκκίνηση;
Το P.I.C.K. Πάτρας είναι μια ιδέα που συζήτησα τυχαία με ένα καλό μου φίλο και ιδιοκτήτη της εταιρίας ELEVATOR, ο οποίος διοργανώνει τον αγώνα, πίνοντας μια μέρα καφέ... Ακούγεται λίγο αστείο, το ξέρω, αλλά είναι γεγογός: μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την ΠΑΤΡΑ και για όλη την ΕΛΛΑΔΑ, πρωτοειπώθηκε σε ένα ραντεβού για καφέ. Έπειτα έφερα σε επαφή όλους τους παράγοντες του ΚΑΡΤ με την διοργανώτρια εταιρία και ιδού το αποτέλεσμα...
Αυτό που έχω να πω σήμερα μετά από 3 επιτυχημένες διοργανώσεις είναι ένα μεγάλο μπράβο στους τοπικούς φορείς που δεν φοβήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα αλλά ταυτόχρονα και τόσο επικίνδυνο. Αρχικά βέβαια οι περισσότεροι από αυτούς όταν άκουγαν ΚΑΡΤ το μυαλό τους πήγαινε σε μικρά αυτοκινητάκια που παίζουν τα παιδιά στο LUNA PARK, μετά την πρώτη διοργάνωση όμως κατάλαβαν τι πραγματικά είναι το ΚΑΡΤ: είναι ένα φυτώριο για μεγάλους οδηγούς. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι πιλότοι που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στη FORMULA 1 (με μικρές εξαιρέσεις) προέρχονται όλοι από το ΚΑΡΤ και κάποιοι από αυτούς χωρίς να καθίσουν σε άλλου τύπου μονοθέσιο πιο πριν. Πριν λίγες μέρες ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ΚΑΡΤ NickDe Vries υπέγραψε με την McLaren και θα τον δείτε σύντομα στην FORMULA 1.
Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο στις τοπικές επιχειρήσεις που αγκάλιασαν τον αγώνα και βοήθησαν με τις χορηγίες τους.

Φέτος θα αγωνιστώ τελικά (το γνωρίζω μόλις 4 βδομάδες) με την ομάδα του ΤΑΚΗ ΚΑΪΤΑΤΖΗ με πλαίσιο ENERGY και κινητήρα ΤΜ στην κατηγορία που αγωνίζομαι τα τελευταία 4 χρόνια, την SUPER. Αυτή η κατηγορία είναι η υψηλότερη του κόσμου και είναι η μόνη που τα καρτ έχουν κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ταχύτητες που ξεπερνούν τα 130χλμ ανά ώρα. Εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια μου τόσα χρόνια, τα ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ CARAVEL στην Πάτρα, την MAZDA Χρυσόπουλος (www.patrasgas.gr), το www.theracebox.com και το GLAMOUR cafe στα ψηλαλώνια της ΠΑΤΡΑΣ. Χωρίς αυτούς δεν θα αγωνιζόμουν.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις τι θέσεις είχες πάρει;
Στις 3 προηγούμενες διοργανώσεις το 2009 και το 2010 κέρδισα την μεγάλη κατηγορία SUPER κάνοντας με τον μόνο οδηγό που έχει κερδίσει 2 φορές τον συγκεκριμένο αγώνα σε κανονική διάρκεια (χωρίς να διακοπεί ο αγώνας) και με 2 διαφορετικές ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΡΤ. Το 2011 τερμάτισα πέμπτος λόγω μηχανικών προβλημάτων.


Ποια η σχέση σου με την Κεφαλονιά;
Η Κεφαλονιά είναι η γενέτειρα του πατέρα μου και συγκεκριμένα από τα Πετρικάτα στη Θηνιά. Ο θείος μου, ο ζωγράφος και γλύπτης, ΜΕΜΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΣ, ζει ακόμα εκεί και αρκετά μέλη της οικογενειάς μου επισκέπτονται το νησί.

Εσύ έ
ρχεσαι συχνά στο νησί; Διαβάσαμε σε γνωστή εφημερίδα της Πάτρας ότι φέτος ήρθες για λίγες μέρες με παρέα... Πώς πέρασες;
Έρχομαι όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, γιατί όπως προανέφερα λείπω τον μισό χρόνο στην Ιταλία. Φέτος ήρθα στο νησί με την παρέα μου για 4 μέρες, περάσαμε υπέροχα διασκεδάσαμε πολύ, συναντήσαμε παλιούς γνωστούς, ξεκουραστήκαμε και γενικά όλα ήταν υπέροχα....

Τελειώνοντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας για την συνέντευξη αυτή.

Εμείς να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν κάνεις!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στους παρακάτω συνδέσμους:

Πηγή: http://mykefalonia.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=19948%3A-----&Itemid=267#ixzz27ZSOayPI

Related

Pick 1317214545614886548

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Μπράβο! Πάντα επιτυχίες. Και μην ξεχνάς να χαμογελάς περισσότερο.
    Μια θαυμάστρια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item