Κυρίαρχος ο Vinuales στα Superkart

Ο Γάλλος Πρωταθλητής του 2011 Emmanuel Vinuales, ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο διπλό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Superkart 2013 της CIK-FIA.



Του Γιάννη Γκρίλλα,


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η αγωνιστική δράση ήταν καταιγιστική σε όλα τα μέτωπα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Εκτός των υπολοίπων, είχαμε και τον πρώτο αγώνα του CIK-FIA European Superkart Championship, που έλαβε χώρα στην πίστα του Snetterton 300 στην Μ. Βρετανία. 

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Emmanuel Vinuales, ο οποίος κέρδισε και τους δύο προγραμματισμένους αγώνες (συνολικά 8 αγώνες σε τέσσερις συναντήσεις), τον δεύτερο μάλιστα ανήμερα της Γαλλικής Εθνικής Επετείου για τον εορτασμό της Γαλλικής Επανάστασης.

Ο Vinuales ήταν πιο αργός στις κατατακτήριες δοκιμές από τον 3 φορές πρώην Πρωταθλητή της κατηγορίας, τον Άγγλο Gavin Bennett, μόλις κατά 0,2 δευτερόλεπτα. 

Στον 1ο αγώνα του Σαββάτου, ο Bennett ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά ο Vinuales κατάφερε να μείνει κοντά του και να τον προσπεράσει μετά την πρώτη στροφή. 
Έπειτα δόθηκε μια φανταστική μάχη μεταξύ των δύο, όμως ο Γάλλος δεν επέτρεψε ποτέ στον αντίπαλό του να περάσει μπροστά παρά τους ταχύτερους γύρους που κατά διαστήματα έκανε ο Βρετανός πιέζοντας. 

Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους, εξελίσσονταν και άλλες όμορφες μάχες, όπως αυτή για την 3η-4η θέση του Δανού Henrik Lilja με τον Άγγλο Liam Morley. 
Η εγκατάλειψη όμως του τελευταίου έδωσε άδοξο τέλος στη μονομαχία και την τρίτη θέση στον Lilja, προσωρινά όμως αφού και αυτός στον προτελευταίο γύρο εγκατέλειψε. 

Τρίτος τελικά κατάφερα μετά από σκληρές μάχες να τερματίσει ο νυν Πρωταθλητής Άγγλος Lee Harpham, ο οποίος εκκίνησε από την 6η θέση. 

Στον 2ο αγώνα την Κυριακή, είχαμε μια επανάληψη των όσων έγιναν και στον αγώνα του Σαββάτου. Ο Bennett ξεκίνησε πάλι πολύ δυνατά, κρατώντας αυτή τη φορά την πρωτοπορία και μετά την πρώτη στροφή, μην επιτρέποντας στον Vinuales να περάσει. 

Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα τελείωνε με αυτό τον τρόπο, όμως ο Γάλλος δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Αυτό έγινε στον τελευταίο γύρο, όταν ο Vinuales βρήκε τον απαιτούμενο χώρο και με μια μαγική προσπέραση άφησε πάλι πίσω του τον Bennett που δεν μπορούσε να το πιστέψει! 

Παρ’ όλα αυτά ήταν τυχερός και για την δεύτερη θέση που διατήρησε καθώς λίγο μετά την γραμμή του τερματισμού έμεινε από καύσιμα. 

Τρίτος στον 2ο αγώνα τερμάτισε ο Henrik Lilja, παρά την πίεση που δέχτηκε από τον Τσέχο Adam Kout. 

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο μεγάλος νικητής Vinuales είπε: ‘’Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτές τις δύο νίκες. Η χρονιά ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο και κάνει την περσινή να φαντάζει μια κακή ανάμνηση. Ευχαριστώ πολύ την μικρή οικογενειακή μας ομάδα που αποτελείται από μένα, τον πατέρα μου, και τον πρώην αναβάτη του MotoGP Jean Claude Selini, που εργάστηκαν τόσο σκληρά όλο το χειμώνα. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που έτυχε να κερδίσω ανήμερα της Εθνικής Επετείου της Γαλλίας.’’ 

Από την μεριά του ο 2ος Gavin Bennett δήλωσε: ‘’Το γεγονός ότι παραλίγο να μείνω από καύσιμα σημαίνει ότι όχι μόνο δεν έχασα έναν αγώνα, αλλά ότι μόλις έσωσα 20 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.’’ 

Ο 3ος Henrik Lilja είδε τον αγώνα διαφορετικά: ‘’ Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Για ένα μπουλόνι χάσαμε την τρίτη θέση στον 1ο αγώνα και δύο τρίτες θέσεις είναι διαφορετικές από μια.’’ 

Τέλος, ο Lee Harpham που υπερασπίζεται φέτος τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι, είπε: ‘’ Μας έλειπε πολύ η ταχύτητα σήμερα. Δεν είμαι σίγουρος για τον λόγο, οπότε πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για τον επόμενο αγώνα, για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα.’’ 

Οι επόμενοι αγώνες 3 και 4 θα διεξαχθούν στο Assen της Ολλανδίας το τριήμερο 2 με 4 Αυγούστου.

Related

superkarts 2881622121778003033

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item