Το σήκωσαν Verstappen και Antonsen

Μετά από δύο εντυπωσιακούς και συναρπαστικούς στο σύνολό τους αγώνες, η αυλαία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΚΖ 2013 της CIK-FIA, που για πρώτη φορά έγινε σε συνεργασία με την WSK Promotions, έπεσε την Κυριακή στο Genk του Βελγίου μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου και τελευταίου γύρου. 




Του Γιάννη Γκρίλλα,


Ο Max Verstappen είναι ο νέος Πρωταθλητής στην κατηγορία ΚΖ. 

Ο γιός του πρώην πιλότου της F1 Jos Verstappen, κατέκτησε πανάξια τον πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος, καθώς διατήρησε την πολύ καλή φόρμα και τα κεκτημένα του προηγούμενου αγώνα, που τον έφεραν σε αυτό τον αγώνα πρωτοπόρο στη βαθμολογία. 

Ο νεαρός οδηγός της CRG, κατάφερε σε ηλικία μόλις 16 ετών να κερδίσει τον τίτλο, αφήνοντας πίσω του μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο όπως ο Βέλγος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Thonon, ο Ιταλός Marco Ardigo, ο Άγγλος Lennox-Lamb και ο επίσης Ολλανδός Bas Lammers, σε μια κατηγορία που πραγματικά ήταν γεμάτη πρωταθλητές.

Ο Verstappen μπήκε στον ημιτελικό της Κυριακής έχοντας σημαντικό μειονέκτημα στην 9η θέση, λόγο μιας σύγκρουσης στα προκριματικά. 
Ο ταλαντούχος νεαρός πιλότος έπρεπε να βάλει τα δυνατά του για να μειώσει τη διαφορά του από τους teammates του Jordon Lennox-Lamb και Jorrit Pex που εκκινούσαν στην πρώτη σειρά. 
Τα κατάφερε τελικά, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση στον ημιτελικό τερματίζοντας, από την 9η, στην δεύτερη θέση πίσω από τον Lamb.

Στον τελικό πήρε γρήγορα και αποφασιστικά το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι τέλους, μπροστά από τον Thonon και το Μονεγάσκο πιλότο έκπληξη Charles LeClerc της ARTGP, που ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο εκμεταλλευόμενοι την εγκατάλειψη του Lennox-Lamb. 



Αναλυτικά τα Αποτελέσματα: 1ος Max Verstappen, 2ος Thonon Jonathan, 3ος LeClerc Charles 

Γενική Κατάταξη: 1ος Max Verstappen 50Βαθμ, 2ος Ardigo Marco 27Βαθμ, 3ος Abbasse Anthony 23Βαθμ 

Στην κατηγορία ΚZ2 κατηγορία ο νέος Πρωταθλητής λέγεται Emil Antonsen. 

Σε μια κατηγορία με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα και αλλαγές, ο Νορβηγός Antonsen της Danilo Rossi, κατάφερε να αναδειχθεί Πρωταθλητής. 

Τα δύο μεγάλα φαβορί, οι Ιταλοί Marco Zanchetta και Riccardo Negro καταποντίστηκαν πριν τον μεγάλο τελικό είτε λόγω κινητήρα (ο Negro), είτε λόγω ποινής (ο Zanchetta) και έτσι ο δρόμος ήταν πλέον ανοιχτός για τους υπόλοιπους διεκδικητές, με πρώτο φαβορί πλέον τον Σουηδό Joel Johansson της Energy που εκκίνησε πρώτος στον τελικό, μετά την νίκη του στον ημιτελικό 2. 

Την ίδια ώρα ο Antonsen ήταν μόλις τρίτος στο ημιτελικό 1. Κανένας όμως δεν φανταζόταν το δράμα που θα ακολουθούσε στον τελικό. Εκεί ο Ιταλός Felice Tiene της CRG, πέρασε τον Johansson στα μισά του αγώνα και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος παίρνοντας την νίκη, δείχνοντας ότι στα καρτ κανείς δεν χαρίζει σε κανέναν και όλοι αγωνίζονται για την νίκη χωρίς σκοπιμότητες. 

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Tiene δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο για την νίκη καθώς δεν είχε συμμετάσχει στον προηγούμενο αγώνα και δεν είχε πραγματικές ελπίδες για τον τίτλο, ενώ ο Σουηδός Johansson πραγματικά καιγόταν γι’ αυτή. 

Το ενδιαφέρον λοιπόν, παρέμενε πίσω του, στη μάχη μεταξύ των δύο Σκανδιναβών. Ο Antonsen που εν τω μεταξύ είχε φτάσει πίσω από τον Johansson, έπρεπε να τον προσπεράσει για να κατακτήσει τον τίτλο, ενώ ο Σουηδός από την μεριά του έπρεπε απλώς να κρατηθεί μπροστά. Σε μια μάχη ‘’θάνατός σου η ζωή μου’’ λοιπόν, τελικά νικητής αναδείθχηκε ο Antonsen αφού κατάφερε στους τελευταίους γύρους να προσπεράσει τον Johansson, γράφοντας έτσι έναν μοναδικό επίλογο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο είχε πολύ σασπένς, πολλές εναλλαγές αλλά και υπέροχο θέαμα από τους κορυφαίους οδηγούς καρτ στον κόσμο.



Αναλυτικά τα Αποτελέσματα: 1ος Tiene Felice, 2ος Antonsen Emil, 3ος Johansson Joel 

Γενική Κατάταξη: 1ος Antonsen Emil 33Βαθμ, 2ος Johansson Joel 32Βαθμ, 3ος Tiene Felice 25Βαθμ

Related

WSK 1271021572796846204

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item