Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα για το CIK-FIA Karting Academy Trophy

Στο περιθώριο του 2ου αγώνα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εξατάχυτων Καρτ ΚΖ της CIK-FIA, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Γκενκ του Βελγίου, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνάντηση για το Academy Trophy που διοργανώνει και φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία.





Του Γιάννη Γκρίλλα,



Με 32 συμμετοχές συνολικά και 22 διαφορετικές εθνικότητες από Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική η διοργάνωση κρίνεται αρκετά επιτυχημένη, με τις εθνικές ομοσπονδίες να δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένες. 

Οι νεαροί και άπειροι, ως επί το πλείστον, αγωνιζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με μεταβαλλόμενες συνθήκες κατά τη διάρκεια του διημέρου, αλλά όταν εξοικειώθηκαν με τον εξοπλισμό τους, τα κενά στην απόδοση τους μειώθηκαν αισθητά. 

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ισπανός Arturo Melgar, δεύτερος ήταν ο Βέλγος Maxime Potty, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρώσος Artem Petrov. 

Όλοι οι συμμετέχοντες έτρεξαν με ίδια Καρτ εξοπλισμένα με FIM κινητήρα, σασί Parolin και ελαστικά Vega, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να κριθεί μόνο σε θέμα οδηγικής ικανότητας. 

Ο ανταγωνισμός ήταν τόσο έντονος που η διαφορά καλύτερων χρόνων μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου ήταν μόλις 1,5 δευτερόλεπτο. 

Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο δεύτερος νικητής Potty ανέφερε χαρακτηριστικά: 

‘’ Δεν έχω ξαναβιώσει ποτέ ανάλογη εμπειρία και τόσο έντονο συναγωνισμό, αφού όλοι τρέχαμε με τα ίδια καρτ και οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. 

Όλοι θα μπορούσαμε να τρέχουμε στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου κάποιες στιγμές. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν πάρα πολλές προσπεράσεις και αλλαγές στο προβάδισμα. Θέλω να δω τις φωτογραφίες του αγώνα και τα βίντεο για να δω αν μεταφέρθηκε και εκτός πίστας η μεγάλη ένταση που είχε ο αγώνας. 

Επιπλέον, το όλο κλίμα και η ατμόσφαιρα στα paddocks ήταν εξαιρετικά, καθώς όλοι ήμασταν κοντά ο ένας στον άλλο παρά το επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού και όλοι ήμαστε φίλοι. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα δείτε αρκετούς οδηγούς από εδώ θα αναδεικνύονται γιατί υπάρχει άφθονο ταλέντο.’’ 

Ο επόμενος γύρος του Academy Trophy θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Ιταλία, στην πίστα της Ortona.

Related

WSK 6969953692337025038

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item