Σαρωτικός ο Νίκος Κομνός στην πρώτη του ανάβαση! - Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Κομνός έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα αυτοκινήτου μετά από μια πολύ επιτυχημένη, 11χρονη πορεία στους αγώνες Kart. 
Συμμετείχε στην Ανάβαση Δημητσάνας, αγώνα στον οποίον κατά παράδοση εμφανίζονται νέα ταλέντα. Η παράδοση αυτή διατηρήθηκε και ο Νίκος Κομνός, σε ηλικία 18 ετών και 2 μηνών εντυπωσίασε με τους χρόνους και την ωριμότητα του. 
Έχοντας κάνει ελάχιστες δοκιμές στην πίστα αφού παρέλαβε την άδεια οδήγησης λίγες μέρες πριν την ανάβαση Δημητσάνας, απέδειξε με την εμφάνιση του ότι το kart αποτελεί το μεγάλο σχολείο της αγωνιστικής οδήγησης. 


Χωρίς να προλάβει ακόμα να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο του, ένα Citroen Saxo της κατηγορίας Ν2, επικράτησε των αντιπάλων του από το πρώτο κιόλας σκέλος των δοκιμών του Σαββάτου. Εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του από τους αγώνες kart, ήξερε τι ζητούσε από το αυτοκίνητο του και με τη βοήθεια του μηχανικού του, έκανε τις κατάλληλες επιλογές στο στήσιμο του Saxo. 

Αυτό αποδείχθηκε από την εντυπωσιακή βελτίωση των χρόνων του στα επόμενα σκέλη, αφού ο χρόνος κατέβαινε σημαντικά σε κάθε του προσπάθεια. 

Την Κυριακή, μέρα του αγώνα, ο Νίκος εμφανίστηκε και πάλι γρήγορος αλλά και ώριμος. 
Έχοντας βρεθεί στην εκκίνηση αμέτρητων αγώνων kart, έχει μάθει να διαχειρίζεται το άγχος και την πίεση. Διατήρησε τις καθαρές αγωνιστικές γραμμές του, δεν έκανε λάθη, βελτίωσε επιπλέον το χρόνο του και κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος του αγώνα. Επιστρατεύοντας και την αγωνιστική του ωριμότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν πίεσε περισσότερο στο 2ο σκέλος του αγώνα και κάνοντας σχεδόν τον ίδιο χρόνο με το 1ο σκέλος πανηγύρισε τη νίκη στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα αυτοκινήτου. 

Μια νίκη που παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν λάβουμε υπόψη ότι κέρδισε την κλάση Ν2 (1600cc) αλλά και τις κατηγορίες Ν έως 2000cc και την γενική της Ν! Αν οι αγώνες kart στην Ελλάδα ανέδειξαν ένα ταλέντο, οι αγώνες αυτοκινήτου το υποδέχθηκαν στην Ανάβαση Δημητσάνας και πρέπει να το αγκαλιάσουν. 

Οι αγώνες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του Νίκου Κομνού, ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους. Προετοιμάζεται κάνοντας μαθήματα σε καθημερινή βάση και μέσα στο καλοκαίρι, για τις σπουδές που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στη Μεγάλη Βρετανία στον τομέα της αεροναυπηγικής. 

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι ακόμα γνωστό σε ποιούς αγώνες θα συμμετέχει στη συνέχεια. 

Ο ίδιος ο Νίκος Κομνός δήλωσε αμέσως μετά την επιτυχία του: «Κάνοντας τόσα χρόνια kart, αποκτάς ως οδηγός, τη δυνατότητα να καταλαβαίνεις τι χρειάζεσαι ώστε να οδηγήσεις γρήγορα και να βρεις το ιδανικό στήσιμο. Δε συνειδητοποιείς όμως πόσο πολύ θα σου χρειαστούν όλα αυτά όταν περάσεις στους αγώνες αυτοκινήτου. Τα πιο απλά πράγματα, όπως είναι οι αγωνιστικές γραμμές και η ψυχραιμία τη μέρα του αγώνα, θεωρούνται δεδομένα στο kart αλλά στην πρώτη μου ανάβαση με βοήθησαν σημαντικά. Πιστεύω πως θα συμμετέχω σε κάποιους ακόμα αγώνες φέτος και ελπίζω, τώρα πια που έχω πάρει το δίπλωμα οδήγησης, να καταφέρω να κάνω και κάποιες δοκιμές ώστε να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα».

Related

news 252947452231450391

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Το Kartnews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

emo-but-icon

Follow Us

Side Ads

Text Widget


15/09 1ο Rotax Max Challenge - Αθήνα


20/10 2ο Loux Cup

WSKCIKFIA

WSKCIKFIA


weather

Connect Us

item